Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

24 Ocak 2009 Cumartesi

Umuttepe - Çenesuyu Turu - 24.01.2009

Umuttepe-Çenesuyu parkuru, yakın olmasının da avantajıyla canımız her sıkıldığında gidebildiğimiz güzergahlardan. Dolayısıyla çok defa bu parkurda sürüş yapmıştık. Bu defa bize Erasmus öğrenci değişim programıyla Avusturya' dan gelen Roland arkadaşımız eşlik etti. Geçen akşam, kendisinin bisikletle ilgilendiğini öğrenince haftasonu tura gelmek istermisin diye sorunca kabul etti ve kendisini keyifle aramıza aldık. Kendisinin en uzun bisiklet turu Viyana-Budapeşte arasında olmuş. Yani tam bizden biri ;)

24 Ocak sabahı 09.15' de Roland ile garda buluştum. Eve gidip bisikletleri aldık. Bisikletleri aldıktan bir kaç dakika sonra Feyman bizim oraya geldi ve Bağçeşme yolu üzerinden Umuttepe' ye tırmanmaya başladık. Bağçeşme, İzmit' in mezarlığı. Orada yatan sevgili ananemi ziyaret ettikten sonra devam ettik.

Hadi fotoğraflar anlatsın geziyi..

Ronald' ın Saat Kulesi ile hatıra fotoğrafları.




Umuttepe yolunda bir mola esnasında Roland ile Feyman' ın sohbeti.



Sahra Çölü' nden lodosla gelen tozlar İzmit' in havasını bulandırıyordu. Bu çöl tozları, içerdikleri inorganik maddelerle toprağa bereket saçıyorlar. Baharda daha yeşil bir ortam olacak.



Roland ve Feyman, ağır ağır çıkıyorlar Umuttepe yokuşunu.



Umuttepe Kampüsü girişinde aramıza Cihat dahil oluyor.



Kent ormanında toplu poz.



Feyman.



Parkurda mola verdiğimiz bir yerde ben dayanamayıp suya dalıyorum.



Gözüm havada olduğundan yerdeki güzellikleri göremiyorum. Cihat' ın fark etmesi üzerine mevsimin bu ilk kardelenlerini görüntüleme şansı buluyorum. Doğal ortamında gördüğüm ilk kardelenler.





Güzergaha eşlik eden minik bir şelâlenin Feymanlı görüntüsü.



Şelâleciğin solo görüntüsü.



Şelâle molasından sonra yola devam.



Roland



Güzergahın altındaki büyük bir şelâle. Çınarlıdere bu şelâleden dökülüyor. Yükseklik korkum ve SPD ayakkabılarımın kallerinin nemli kayalar üzerinde kayma eğiliminin olması nedeniyle anca böyle bir kadraj alabiliyorum.



Roland, Feyman ve Cihat, şelâleye inmeye karar veriyorlar. Yükseklik korkusu ve fotoğraf makinemi aşağı inip çıkarken düşürme tehlikesi nedeniyle ben yukarıda nöbetçilik yapıyorum.




Roland, Feyman ve Cihat aşağıda iken iki teker ekibi dinleniyor.



Ben yukarıda tek başıma oturacak değilim. Boş durmayıp yosun makrosu çekiyorum.





Yosunlara eşlik eden başka bir kaya grubu. Sanırım bunlar liken.



Ekip dönüyor.





Yolun karşısındaki bir yamaçta heyelan olmuş.



Bozuk toprak yolda hız yapınca suluk, bisikletten uçuveriyor.



Turun sonunda Feyman, yüzündeki çamur damlacıklarıyla mutlu.



Hafif bir antreman turu oldu. Hatrı sayılır derecede pislendik. Çamur cildi gençleştirir ve güzelleştirir. Bu yüzden mutluyuz.

2 yorum:

  1. merhaba ;


    sizi yeni keşfettim , bloglarımızı birbirine bağlamayı ve daha fazla bisiklet severe ulaşmaya çalışalım.


    sevgiler

    YanıtlaSil

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.