Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

19 Şubat 2012 Pazar

Yuvacık Barajı turu - 18.02.2012

Güzel bir kış haftasonundan herkese merhabalar.

Yeni bir kişisel proje sebebiyle Kocaeli' de bisikletle geçmediğim tüm yollardan geçmeye karar verdim. Geçtiğimiz günlerde hazırladığım bir haritada Kocaeli bölgesinde bisikletle geçtiğim tüm yolları teker teker belirtmiştim. İlgili haritaya bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Neyse söz konusu haritaya göre geçmediğim bir güzergahı belirledim, internette çizdim ve gps cihazıma aktardım.

Gelelim turumun fotoğraflarına.

Rotaya göre öncelikle Gölcük ilçesinin girişine gitmem gerekiyor.

Başiskele sahili.


İzmit-Gölcük D-130 karayolunun Bahçecik geçişi.


Gölcük' ün doğu girişindeki köprülü kavşaktan geçip tersi istikamete dönüyor ve bir kaç yüz metre sonra sağa sapıp mahalle yollarına giriyorum.


Dün gece sabaha kadar hafifçe kar yağdı ve İzmit şehir merkezinde 2 cm.lik kar tabakası oluşturdu. Kar o kadar güzel bir şey ki, en kötü yapılaşmaları bile güzel gösteriyor. Bu kadar çirkin binalarla dolu bu ve benzeri mahalleler, kar olmasa çok daha rezil görünür.



Kocaeli' nin gizli hazinelerinden birisi olan Yazlık Ilıcası. Dünkü rotamda tesadüfen karşıma çıktı. Önceden gitmeyi istiyordum, dün buradan geçince çok sevindim.

Burası tarihi bir yapı olduğundan burada müze müdürlüğü tarafından kazılar yapılmış. İlerleyen zamanlarda bölgeye bilmem kaç yıldızlı bir kaplıca oteli yapılması planlanıyor. Ilıcanın başında bekçi var. Koruma altında yani. Suyu gördüğünüz gibi besberrak ve ılık. Mis gibi kükürt kokuyor. Fakat etraf pislik götürüyor. Çevrede çirkin yapılaşmalar var. O kadar çirkin yapılaşmaların ortasında bir cennet gibi görünüyor.

Bu ılıcada fotoğraf çekmek nedense yassssakkmış. Bekçi abimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi' nin bu tarihi kaplıca ve çevresinde düzenleme yapacağından söz etti.

Umarım bu güzellik hak ettiği değeri bulur.








Ilıcanın üstünden geçen yolu kullanıyorum.


Aşağıda ılıca görünüyor.


Bahçecik bölgesindeki konutlar.


Yuvacık' ta bir kahveye oturunca ziyaretçiler geliyor. Birisi, yediğim simitlerden göz hakkı alıyor.


Seni gidi simitçi pissi..


Barajın aşağısına doğru gidiyorum.


Barajın aşağısındaki vadiye inip öteki taraftan tırmanıyorum.







Karla kaplı yolda ağır ağır ilerlerken bu arkadaşımız çıngar çıkarıyor.


Yuvacık Barajı' ndan Yuvacık Baraj Gölü manzarası. Çevresindeki bembeyaz dağlarla bana görsel bir ziyafet sundu.


Barajın üstü.



Barajın yukarısındaki rampayı tek solukta bitirdikten sonra Yuvacık' tan tekrar geçiyor ve geçtiğimiz aylarda bir araştırma için geldiğim Paşadağ konutlarına girdiğim yola ulaşıp hayali çizgimi tamamlıyor ve Yuvacık çarşısına geri dönüyorum. Fotoğrafta görünen kavşaktan dönüş yapmıştım. Çizgi takıntım var elimde değil.


Başka bir güzergahtan barajın kurulduğu vadiye iniyorum. Bu amcalar bu dik inişten inip inemeyeceğime ilk başta tereddütlü yaklaşıyorlar ama lastiklerimi kar lastiği olduğunu birbirlerine söyleyince inebileceğime kanaat getirip dikkatli olmamı söylüyorlar.


Barajın suları bu vadiyi besliyor.


Karatepe Köyü' ne etkili bir rampayla tırmanmaya başlıyorum.




Çamurlanan zincirim çok fazla kıtırdamaya başlayınca vites geçirmekte zorlanıyorum. Bu zincirim zaten 10000 kilometre civarıdır kullanıldığından ömrünün son demlerini yaşıyor. Zincirimi abuk sabuk bir yerde kopartmamak için karla temizliyorum. Karları biraz kirletiyorum ama ne yapayım.


Macar Kralı Tökeli İmre' nin anıt mezarının bulunduğu Karatepe Köyü uzakta görüldü. Tökeli İmre hakkında bu linkten biraz bilgi alabilirsiniz.

Bu fotoğrafı çektiğim yerden itibaren bir süreliğine kardan tamamen kapanmış bir yolda ilerleyeceğim.




Kar yumuşak, altında çukurlar ve kayganlık var. Bu yüzden zemine alışmaya çalışırken ön tekerim biraz kayıyor ve tökezliyorum.





Karatepe Köyü. Tökeli İmre' nin anıt mezarına ait hiç bir tabela göremiyorum. Karnım çok aç olduğundan sele üstünde zor duruyor ve kendimi bir bakkal ve kahveye atmak için sabırsızlanıyorum. Başka bir zaman buraya Tökeli İmre abimizi anmak için gelmeyi düşünüyorum.


Arslanbey' de önce bir bakkala, sonra bir kahveye yanaşıp İzmit' e kadar kalan yolu en iyi şekilde almak için kendime geliyorum.


İzmit' e dönüş yolunda girdiğim bir ara yol muhteşemdi. Çamur banyosu yapmış oldum.



GPS' imin kaydettiği şekliyle bu tura ait yükseklik grafiğim.


Bu seferki rota fazla dalgalı olduğundan ve yanlış giyindiğimden, açan Güneş' e ve yağan az miktardaki kara aldandığımdan sıkıntılar yaşadım. Neticede fena halde yorulmuş, pislenmiş ve terden sırılsıklam olmuş bir halde evime varabildim. Mesafe yaklaşık 67 kilometre, ortalama hız 11 km/h ve azami hız 42.7 km/h.

Güzel günler.

----------------------------------------------------- Bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların telif hakları aksi belirtilmedikçe Baki Berk Kayalar' a aittir. Maddi amaç güden çalışmalarda izin almadan kullanılması telif hakları yasasına göre suçtur. Maddi amaç gütmeyen kullanımlarda ise kaynak belirtilerek yayınlanması önemle rica olunur. Aksi takdirde bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Öneri ve destekleriniz için baymineral@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bloğumu kendi bloğuna da eklemişsin. Teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Rica ederim. Zevkle =)

      Bisiklet turlarını ilgiyle takip ediyorum. Dört mevsim bisiklet yolculuğu müthiş olmalı. Güneş yüzüne gösterse, kış hoşçakal dese, biz de froggiller olarak bisiklet turlarımıza başlasak diyorum ;)

      Sil
    3. Eğer istersen bana katılabilirsin. Havalar düzelmeye başlayacak. Önümüzdeki haftasonu için de bir planım var. Haberin olsun. E-posta adresim girişte yazıyor.

      Sil

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.