Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

7 Eylül 2009 Pazartesi

Kerpe' de İranlı Bisikletçi Dostlarımızı Karşılama - 28-29.08.2009

İran' dan iki dostumuz şu an Türkiye yollarında.

Trenle geldikleri İstanbul' dan yola çıkan İran Türkü arkadaşlarımız 28 Ağustos 2009 akşamı Kerpe' ye geldiler ve 29 Ağustos 2009 günü Karasu' ya doğru yola çıktılar. Karadeniz sahili boyunca Trabzon civarına kadar gidip, Ağrı' ya çıkacaklar ve memleketleri Tebriz' e varacaklar.

Anlaşılır düzeyde Türkçe biliyorlar. Yaşadıkları şehirde bisiklet tamirciliği yapıyorlarmış. Bir gün dinlenip, bir gün yol alacaklarını söylediler. Ferhat, Magnum marka bir yol bisikleti, Davud ise Giant Iguana marka bir dağ bisikleti ile seyahat ediyor. Çok dost canlısı arkadaşlarımız. Ferhat 1982, Davud 1986 doğumlu. İkisi de kask takıyor.

Onlara yardımcı olmak isteyenler 0538 3438541 nolu telefondan kendilerine ulaşabilirler.

Bu Türkiye' deki ilk turları değilmiş. Daha önceden Van Gölü' nün doğusunu içine alan bir İran-Türkiye-İran turu yapmışlar.

Kendilerini cuma akşamı iftar sonrasında Kefken-Kerpe yol ayrımında karşılayıp, Kerpe' deki orman kampına yerleştirdim. Cumartesi sabahı Kerpe kayalıklarını gezdirip, Kefken-Kandıra karayolundaki Kaynarca yolunun başına kadar eşlik ettim.

Türklerin çok misafirperver, çok dost canlısı olduklarını söylediler. Bende "siz yine de dikkatli olun" dedim.

Sevgiler..

Onları ilk gördüğüm an. Yer: Kerpe-Kefken yol ayrımı.



Kamp alanlarında.





Kerpe kayalıklarındaki hatıra fotoğrafları.



Kefken-Kandıra karayolunun Kaynarca-Adapazarı sapağında vedalaşma.





-------------------------------------------------------------------------------------
Bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların telif hakları aksi belirtilmedikçe Baki Berk Kayalar' a aittir. Maddi amaç güden çalışmalarda izin almadan kullanılması telif hakları yasasına göre suçtur. Maddi amaç gütmeyen kullanımlarda ise kaynak belirtilerek yayınlanması önemle rica olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.